Over mij

Op 2 december 2012 ben ik samen met mijn Ecuadoraanse vrouw vanuit Utrecht naar Cuenca verhuisd, een prachtige stad gelegen op zo’n 2500 meter hoog in het zuiden van het meer dan boeiende Ecuador.

foto (44)

Ik werk daar met veel plezier als webredacteur voor NRC, Business Insider en MT.nl en daarnaast ook als freelance-correspondent voor Zuid-Amerika met de focus vooral op Ecuador, Venezuela en Colombia. Ik ben bij groot nieuws te horen op BNR Nieuwsradio en de Vlaamse VRT en schrijf ook incidenteel over de regio voor NRC Handelsblad.

Hiervoor was ik 9 jaar werkzaam bij BNR Nieuwsradio. Eerst als redacteur, later jarenlang als eindredacteur van de nieuwsprogramma’s in de ochtend- en avondspits en de laatste maanden van 2012 als internetredacteur.

Ik ben ook te volgen op Twitter (@Meesterburrie) en voor professionele contacten op LinkedIn.

Naast mijn werk ben ik een fanatieke amateurtriathleet met acht voltooide Ironmans 70.3 en heel wat podiumplekken bij nationale wedstrijden in Ecuador over de Olympische afstand. Momenteel ben ik in voorbereiding op mijn eerste hele triathlon op 12 september 2020 in Almere.

16 reacties (+add yours?)

 1. Monique
  dec 22, 2012 @ 19:38:04

  Ik wens jullie veel geluk en plezier. Leuk om op deze manier op de hoogte te blijven. Hartelijke groet, Monique de Jong

  Beantwoorden

 2. ARNO
  jan 25, 2013 @ 07:22:43

  Hey wat leuk, mooie site neefje, doe je goed. Mooie vakantiebestemming om eens bij je langs te komen, hahaha

  Groet,
  Arno

  Beantwoorden

 3. Emmy de Bruin
  mrt 18, 2013 @ 13:47:10

  Dag Arjan,

  Weet je hier al van: https://decorrespondent.nl/. ?
  Er is vanavond in DWDD aandacht aan besteed. Wellicht kan je het terugzien via uitzending gemist. Misschien interessant voor jou?

  Wil je de groeten doen aan Toos en Dick?

  Groet, Emmy de Bruin.

  Beantwoorden

  • Arjan Meesterburrie
   mrt 26, 2013 @ 11:25:42

   Beste Emmy,

   Wat attent dat je mij hierop wijst. Ik zal hen zeker benaderen, want het zou inderdaad een mooie manier zijn om Zuid-Amerika én mezelf beter in de schijnwerpers te zetten. Ik heb wel mijn twijfels of ze ook een podium bieden voor beginnende correspondenten én ook een normale prijs willen betalen voor bijdragen.

   Wil jij inmiddels van mij de groeten doen aan Toos en Dik, want na drie mooie weken hier zijn zij weer terug in het gure Nederland.

   Een warme groet uit Cuenca,

   Arjan

   Beantwoorden

 4. E. v/d Wal
  jun 18, 2013 @ 13:52:06

  Hallo Arjan,

  Als Guayaco lees ik sinds enkele weken uw nieuwsbrief! Leuk initiatief en zal ze zeker blijven lezen.

  In Guayaquil hebben wij een gezellig groep Nederlanders (veelal mannen met Ecuadoraanse vrouwen). Ik weet niet of het u wat lijkt, maar misschien is het leuk om eens een keer een borrel samen met iedereen te doen?

  In elk geval succes met uw blog!

  Groeten uit Guayaquil,

  Edwin

  Beantwoorden

  • Arjan Meesterburrie
   jun 18, 2013 @ 15:46:35

   Beste Edwin,

   Leuk dat je m’n blog volgt! Ik ben niet vaak in Guayaquil, maar het lijkt me zeker leuk om eens een borrel te drinken met jou en andere Nederlanders daar. Ik mail je binnenkort wel om iets af te spreken!

   Groet uit Cuenca

   Arjan

   Beantwoorden

 5. Rick
  jun 24, 2013 @ 10:40:41

  Hoi Arjan,

  Klinkt goed… ben nieuwsgierig of het leven daar aangenaam/veilig genoeg is?

  Beantwoorden

 6. N@ncy
  sep 14, 2013 @ 10:10:27

  Ik zal jouw blog promoten in “moai Fryslân”!!

  Beantwoorden

 7. Viva Venezuela
  nov 23, 2013 @ 12:44:40

  Via FD op je blog terechtgekomen. Je berichtgeving over Venezuela is grotendeels onjuist en zo rechts als maar kan. Het is net of je Capriles hoort ouwehoeren. Als je echt wil weten hoe het zit, ga er maar een tijdje wonen.
  Het is nu geen paradijs. Maar dat was het vroeger onder rechts bewind net zo goed niet. Minstens net zo corrupt en uitsluitend gunstig voor de rijken. Nu zijn de rollen omgedraaid en heeft iedereen recht op een goede opleiding en zorg. Des te meer weerstand Maduro van rechts krijgt des te sneller hij een Cubaans regime zal vestigen. Het grote verschil is dat Vzla over olie beschikt.

  Beantwoorden

  • Arjan Meesterburrie
   nov 23, 2013 @ 12:52:03

   Beste Viva Venezuela (jammer dat je je echte naam niet gebruikt)

   In mijn berichtgeving over Venezuela probeer ik me aan de feiten te houden en ik ben dus benieuwd welke onjuistheden je bent tegengekomen. Maar wiens schuld het ook is, er heerst nu ontegenzeglijk een gigantische economische crisis in Venezuela en dat na 15 jaar chavisme.

   Ik woon zelf in Ecuador en ben zeker niet rechts. Ben onder de indruk wat de in zijn eigen woorden ‘modern linkse’president Correa hier neerzet op het gebied van onderwijs, zorg, logistiek en mensenrechten, ondanks al zijn retoriek en keuzes die ik niet altijd helemaal begrijp.

   President Maduro in Venezuela lijkt echter niet in staat de problemen waar zijn land nu mee kampt het hoofd te bieden, laat staan draagvlak te vinden voor de maatregelen die hij nodig acht. Het is niet voor niks dat hij per decreet wilde gaan regeren. Of Capriles of iemand ander van ‘rechts’ Venezuela wel uit de economische chaos kan trekken vraag ik me net als jij af. Ik ben dan ook niet van plan in Venezuela te gaan wonen, ik zit hier heel goed in het bevriende ‘linkse’ Ecuador.

   Met vriendelijke groet,
   Arjan Meesterburrie

   Beantwoorden

 8. Bart van Lon
  jan 25, 2014 @ 19:31:23

  Beste Arjan,

  Leuk en buitengewoon interessant om jouw nieuws berichten te volgen, mijn Spaans is namelijk nog niet goed genoeg en dus kan ik langs deze weg toch wat meekrijgen van het nieuws uit Ecuador. Ik zal je site blijven volgen “so keep it coming”

  Met vriendelijke groet,

  Bart

  Beantwoorden

  • Arjan Meesterburrie
   jan 27, 2014 @ 08:27:33

   Beste Bart,

   Wat ontzettend leuk om zo’n enthousiast berichtje van je te krijgen! Ik ga zeker door met stukjes schrijven. Heb je speciaal interesse voor Ecuador om wat voor een reden dan ook?

   Warme groet uit Cuenca,

   Arjan

   Beantwoorden

 9. Tanja
  mrt 29, 2014 @ 14:55:12

  Hoi Arjan,
  Wat een geweldige blog! Heerlijk om die Hollands-nuchtere verhalen te lezen. Precies wat ik zocht! Vanaf 18 april beginnen m’n zus en ik aan een rondreis in ‘mijn’ Ecuador en als we in Cuenca zijn zullen we zeker je lunchrestaurant bezoeken.
  Groeten van Tanja.

  Beantwoorden

  • Arjan Meesterburrie
   apr 30, 2015 @ 21:13:27

   Beste Tanja,

   Weet je al wanneer je in Cuenca bent? Je bent toch niet al geweest? Natuurlijk van harte welkom in ons restaurant en als jullie willen kan ik jullie ook gidsen. Dat doe ik naast mijn journalistieke werkzaamheden. Kijk maar op http://www.cuencahiking.com Hopelijk tot snel!

   Beantwoorden

 10. Lovelifetraveltheworld
  apr 30, 2015 @ 16:43:11

  Beste Arjan,

  Ik woon momenteel tijdelijk in Quito voor mijn studie. Naast mijn stagewerkzaamheden is het de bedoeling dat ik een destination analysis schrijf over de ontwikkeling van Ecuador en Quito. Ik ben bang dat ik niet meer in Cuenca zal komen voor ik terug vlieg naar Nederland. Zou ik u eventueel wat vragen over de mail kunnen sturen over de ontwikkeling van de Economie en de politieke instabiliteit. U hoeft niet alle vragen te beantwoorden alleen waar u iets over kwijt wil/kunt.

  Ik heb me ingeschreven voor uw blog en deze reactie is vanuit mijn eigen blog dus u kunt me altijd bereiken!

  Groetjes,

  Nina Mulders

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: