De Chileense sterspeler Arturo Vidal haalt de eerste WK-wedstrijd tegen Australië hoogstwaarschijnlijk toch niet. De van een knieoperatie herstellende middenvelder van Juventus viel afgelopen woensdag nog in tijdens de oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland, maar kampt met een terugslag. Twente-speler Felipe Gutiérrez zal hem vrijdag vervangen.

Image

“Felipe is één van onze jongste spelers, maar hij heeft wel ervaring”, zegt collega-middenvelder Marcelo Díaz over de vervanger van Vidal. “Ook al heeft hij tijdens de kwalificaties niet veel gespeeld, hij heeft zijn plek verdiend.” Sinds Vidal vorige maand werd geopereerd aan zijn knie was Gutiérrez al zijn vaste stand-in.

Vidal trainde vandaag niet mee met de selectie en werd in het ziekenhuis onderzocht: “Hij heeft een ontsteking die erbij hoort na zo’n knieoperatie”, liet teamarts Giovanni Caruco weten. “Het belangrijkste is nu dat we ons niet forceren om Arturo klaar te krijgen voor de eerste wedstrijd tegen Australië.”

Volgens middenvelder Díaz is dat eerste duel van vrijdag tegen de Australiërs cruciaal voor het verdere verloop van het WK: “We hebben een tegenstanders die volgens jullie hartstikke makkelijk is, maar volgens ons niet”, zei hij vanmiddag tegen de Chileense pers “Het is de belangrijkste wedstrijd die we zullen krijgen tijdens de groepsfase.”

Image

Volgens de laatste cijfers zijn er bijna 4-duizend Chileense supporters afgereisd naar Brazilië om hun team te steunen. Op 23 juni speelt Oranje in de laatste wedstrijd tijdens de groepsfase tegen Chili. Dan is Vidal als het goed is wel weer hersteld. Samen met Alexis Sánchez van Barcelona is hij op papier de sterkste speler bij de Chilenen.