Het soeverein spelende Argentinië won zaterdagmiddag zijn laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK met 2-0 van Slovenië. De na een uur ingevallen sterspeler Messi maakte een ontspannen indruk en scoorde het tweede doelpunt. Colombia sloot de oefencampagne vrijdagavond al af met een 3-0 overwinning op Jordanië en verloor de ervaren middenvelder Aldo Leao Ramírez.

Image

Argentinië – Slovenië 2-0
12′ Álvarez 1-0
76′ Messi 2-0

Argentinië begon de laatste oefenwedstrijd met een veredeld B-elftal. En ondanks dat de ‘Albicelestes’ in een laag tempo speelden, hadden ze toch de volledige controle en creëerden ze de nodige kansen. Na een knappe loopactie vanaf de middenlijn zorgde Inter-speler Ricky Álvarez met een laag en geplaatst schot van buiten de zestien voor de 1-0.

Maar het publiek in Estadio Ciudad de La Plata werd pas echt enthousiast toen na een klein uur spelen Angel di María en Lionel Messi het veld in kwamen. En terecht want er kwam gelijk meer vuur in de wedstrijd. En dat resulteerde een kwartier voor tijd in een goal van Messi himself voorbereid door Di María en Agüero.

Op Lionel Messi rust de druk van heel Argentinië om de wereldtitel te veroveren, maar ondanks dat en de matige vorm die hij de laatste maanden etaleerde maakte hij een hele ontspannen indruk. Eerst volop lachend op de bank en daarna op het veld weer als het met plezier voetballende jochie zoals we hem kennen.

“Het is goed al die gekte van de mensen en dat ze veel verwachten”, zei Messi na de wedstrijd over de enthousiaste Argentijnse voetbalfans. “Maar wij moeten rustig blijven. Het wordt moeilijk en we zullen ervoor vechten. We hebben de juiste leeftijd en de meeste spelers hebben jarenlange ervaring in het buitenland. We hebben er vertrouwen in.”

Op zondag 15 juni is Bosnie-Herzegovina de eerste tegenstander van Argentinië. Daarna spelen Messi en de zijnen nog tegen Iran en Nigeria.

Bekijk in onderstaande video zelf de doelpunten van Álvarez en Messi in de oefenwedstrijd tegen Slovenië:

Opstelling Argentinië (3-6-1):
Romero – Basanta, Mascherano (77′ Mammana), Fernández – Rojo, Biglia (14′ Campagnaro), Fernández (58′ Gago), Rodríguez (58′ Agüero), Pérez, Álvarez (57′ Di María) – Lavezzi (58′ Messi)

Colombia – Jordanië 3-0
42′ Rodríguez 1-0 (pen.)
83′ Cuadrado 2-0 (pen.)
89′ Guarín 3-0

Colombia nam pas in de laatste 10 minuten van zijn laatste oefenwedstrijd voor het WK echt afstand van het toch niet bepaald als sterk voetballand bekend staande Jordanië. In de eerste helft speelde de Colombianen toch vrij aardig al kwamen ze pas vlak voor rust op voorsprong dankzij een door James Rodríguez benutte penalty.

In de tweede helft voerde Colombia het tempo wat verder op en uiteindelijk moest Jordanië daar voor buigen en kwam de alleszins acceptabele 3-0 op het scorebord dankzij opnieuw een penalty, dit keer benut door Juan Cuadrado, en een fantastisch afstandsschot van zo’n 30 meter van Fredy Guarín.

Image

Maar het belangrijkste nieuws kwam na de oefenwedstrijd en dat was het afhaken van de ervaren middenvelder Aldo Leado Ramírez voor het WK. Hij heeft teveel last van zijn rechterknie na een botsing op de training donderdag. “Mijn verdriet is groot, maar alle en berichten die ik heb gekregen geven me kracht. Bedankt iedereen!”, schreef Ramírez zelf vanmorgen op Twitter. Vorige week haakte de absolute sterspeler Radamel Falcao van Colombia al af voor het WK.

Opstelling Colombia (4-5-1):
Ospina – Armero, Yepes (63′ Valdés), Zapata, Zúñiga (63′ Arias), Álvarez (46′ Cuadrado), Sánchez (72′ Aguilar), Ibarbo, Rodríguez (46′ Bacca)  – Gutiérrez (46′ Ramos)

Lees hier alles over de laatste oefenwedstrijden van Chili, Uruguay en Ecuador