“Geen Robben, Van Persie, De Jong, Sneijder, Huntelaar en Willems. Colombia gaat het onvergetelijke jaar afsluiten tegen een Nederlands elftal vol wisselspelers”, schrijft de Colombiaanse krant El Tiempo voorafgaand aan het oefenduel Nederland-Colombia van vanavond in de Amsterdam ArenA.

Ondanks alle afwezigen schat sterspeler Falcao Oranje hoog in: “Het is een team waar we ons mooi mee kunnen meten in de voorbereiding op het WK. Nederland heeft heel veel spelers die het verschil kunnen maken.”

Image

Colombia in winning mood
Colombia werd na Argentinië tweede in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie voor het WK en is na de 0-2 overwinning in en tegen België in de winning mood:

“Dat was een geslaagde test tegen een tegenstander van niveau”, zegt bondscoach José Pekerman. “Colombia heeft de juiste geest te pakken.”

Mijn voorspelling: 1-3
Louis van Gaal zei Japan hoger in te schatten dan Colombia. Maar hoe aardig de Japanners afgelopen zaterdag ook speelden de Colombianen zijn als nummer 4 van de FIFA-wereldranglijst normaal gesproken toch zeker een niveautje hoger.

Omdat Nederland na de uiterst zwakke tweede helft tegen Japan niet ook nog eens niet in de sterkste opstelling kan spelen en Colombia gemotiveerd aantreedt met de vlijmscherpe Falcao als spits voorspel ik 1-3 als einduitslag.

Vermoedelijke opstelling Colombia
Mondragón; Arias, Zapata, Perea, Armero; Carlos Sánchez (of Edwin Valencia), Aguilar, Rodríguez, Torres; Gutiérrez en Falcao

——————————————————————————————————————
UPDATE: Mijn voorspelling is niet uitgekomen. De bij tijd en wijle erg harde en gemene oefenwedstrijd eindigde in 0-0. Volgens de Colombiaanse krant El Tiempo zijn Falcao en de zijnen daarmee opnieuw geslaagd voor een examen. Klik hier voor een mooie fotoreeks van de oefenpot.