Na de geweldige overwinning van Colombia op Brazilië en de moeizaam tot stand gekomen 1-0 voor Peru tegen Venezuela staan alle vier de landen in groep C nu op drie punten. De laatste speelronde belooft dus razend spannend te worden.

Colombia had al sinds 1991 niet meer van Brazilië gewonnen en verloor vorig jaar nog de kwartfinale tegen de ´Goddelijke Kanaries´ op het WK. Maar woensdagavond grepen James Rodríguez, Falcao en vooral de geweldig spelende Cuadrado de Brazilianen vanaf de allereerste minuut bij de strot.

Murillo

Verdediger Jeison Murillo was de matchwinner door een bekeken schot in de 36e minuut na een afgeslagen vrije trap. Ondanks dat beide ploegen daarna nog de nodige kansen kregen bleef het bij 1-0.

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd:

Domme rode kaart Neymar
De Braziliaanse sterspeler Neymar toonde zich na het laatste fluitsignaal een slechte verliezer. Hij trapte de bal uit frustratie naar Pablo Armero en dreigde daarna nog een kopstoot uit te delen aan doelpuntenmaker Murillo.

Toen hij het daarna ook nog aan de stok kreeg met Bacca kreeg hij de rode kaart, waardoor hij in elk geval het beslissende duel met Venezuela moet missen, maar mogelijk wordt hij nog zwaarder gestraft.

Neymar rood

Falcao: Ik nader mijn oude niveau
“Zo´n overwinning is om heel gelukkig van te worden. We speelden gegroepeerd, zetten constant druk en lieten Neymar en Willian niet rustig aan de bal komen. Daardoor kon Brazilie niet zijn eigen spel spelen”, zei de kortgeknipte spits Radamel Falcao na afloop.

Hij moest vorig jaar het WK missen vanwege een blessure en Van Gaal liet hem afgelopen seizoen ook vaak op de bank bij Manchester United. “Maar beetje bij beetje benader ik weer mijn beste niveau”, zegt hij nu. Al was de absolute uitblinker aan Colombiaanse zijde Chelsea-speler Juan Cuadrado.

Peru – Venezuela 1-0
Donderdagavond won Peru, dat eerder in de laatste minuut van Brazilie verloor, met 1-0 van Venezuela dankzij een doelpunt van ´good old´ Claudio Pizarro.

Bekijk hier een samenvatting van die wedstrijd:

Door de resultaten in de tweede speelronde staan alle landen in groep C nu op 3 punten. Op zondag moeten de wedstrijden Colombia-Peru en Brazilië-Venezuela de beslissing brengen over welke twee (of drie) ploegen naar de kwartfinales gaan.

Spektakel gegarandeerd, want op mijn eigen Ecuador na heeft elk land tijdens deze Copa América al mooie dingen laten zien.