Na een geslaagde verkleedpartij hebben drie bankovervallers hun slag geslagen in Buenos Aires. Twee van hen waren verkleed als orthodoxe joodse rabbi en de derde als veiligheidsmedewerker. Ze hebben de inhoud van twee bankkluizen meegenomen.

De overval was woensdagochtend toen de bank vol was met klanten, veelal gepensioneerden. De drie mannen kwamen uit een auto voor de bank, waar een vierde man de wacht hield.

De als veiligheidsmedewerker verklede overvaller vertelde dat hij de bewakingscamera’s kwam inspecteren. Maar eenmaal binnen maakte hij en de twee nep-rabbi’s zich bij de verstijfde klanten en het bankpersoneel bekend als overvallers.

Volgens de politie hebben ze geen wapens getrokken of daar zelfs maar mee gedreigd. De rabbi’s hadden lopers bij zich waarmee ze twee kluizen konden openen en de inhoud daarvan mee konden nemen. Ze wilden nog twee andere kluizen kraken, maar dat lukte niet. Hoeveel de buit precies bedraagt is niet bekend.

“De twee nep-rabbi’s zagen er als echte orthodoxe joden uit, in een zwart pak, met een hoed, krullen en een baard”, liet de politie weten aan het Argentijnse persbureau Télam. Na de overval vluchtten ze snel weg in de klaarstaande auto.

Helaas ben ik gezien de feiten genoodzaakt deze blogpost met één van de grootste nieuwsbericht-clichés aller tijden af te sluiten: Van de daders ontbreekt nog elk spoor…

———————————————————————————————————–
Bron: Télam (Argentijns persbureau)