Het Argentijnse tijdschrift dat vorig jaar foto’s publiceerde van Koningin Máxima in bikini en Koning Willem-Alexander in zwembroek is gewoon welkom bij het officiële fotomoment dat maandag georganiseerd wordt door de Koninklijke familie in Argentinië: “Wij hebben daar geen enkel probleem mee gehad, omdat het duidelijk was dat het niet de bedoeling was schade toe te brengen of geen respect te tonen”, antwoordt Gabriela  Balzaretti van roddelblad Caras mijn vragen daarover.

Zoals bij veel families het geval is brengt ook de Koninklijke familie de kerst het ene jaar door bij de ene ouders en het volgende jaar bij de andere. Dit jaar gaat Máxima met haar hele gezin weer naar Argentinië waar haar omstreden vader Jorge Zorreguieta herstellende is van kanker. Bekijk hier het item dat ik daar samen met RTL Boulevard over heb gemaakt.

Villa la Angostura

De Koninklijke familie strijkt neer in het dorp Villa la Angostura in de prachtige streek Patagonië waar Máxima al sinds haar jeugd komt. Zij en Willem-Alexander hebben daar ook twee flinke percelen in bezit. En ze zijn niet de enigen die dol zijn op het gebied. Ook de filmsterren Sylvester Stallone en Michael Douglas en CNN-baas Ted Turner hebben er stukken grond.

Officieel fotomoment
Maandag wordt er een officieel fotomoment georganiseerd waarbij de Koninklijke familie naar verluidt in een boot zal arriveren bij een prachtig schiereiland in het langgerekte diepblauwe meer waar het zo’n 10-duizend inwoners tellende dorp aan ligt. Met zo’n officieel moment hopen ze daarna ongestoord door paparazzi vakantie te kunnen vieren.

image (2)

Dat gaat niet altijd goed met de opdringerige Argentijnse fotografen. Zo is Máxima vorige maand gefotografeerd door onder andere het razendpopulaire tijdschrift Hola toen ze haar zieke vader bezocht, wordt ze regelmatig gekiekt als ze gewoon met haar moeder aan het shoppen is en werden vorig jaar zelfs foto’s van de Koningin in bikini gepubliceerd door het roddelblad Caras.

Geen privé-foto’s de komende dagen is een illusie
Toch zegt het blad bij monde van Gabriela Balzaretti daar geen gevolgen van ondervonden te hebben en zijn ze maandag ook gewoon welkom bij het officiële fotomoment: “Wij hebben daar geen enkel probleem mee gehad, omdat het duidelijk was dat het niet de bedoeling was schade toe te brengen of geen respect te tonen. Zoals altijd is het voor ons ook nu weer een plezier de officiële foto’s van de Koninklijke familie op onze pagina’s te publiceren en daarom is het onze gewoonte ons te accrediteren.”

Op mijn vraag of ze van plan zijn zich aan de zo door de familie en RVD gewenste afspraken te houden om de familie na het georganiseerde fotomoment met rust te laten, antwoordt ze: “Op ons grondgebied geldt de mediacode niet, maar we zijn niet van plan om niet-geautoriseerde foto’s te publiceren.”

Eén van de officiële foto's van een vorig bezoek aan Villa la Angostura

Eén van de officiële foto’s van een vorig bezoek aan Villa la Angostura

Gisteren is Máxima gespot in een koffietent samen met haar vader. Een foto daarvan is al gepubliceerd in de Argentijnse media, maar mag in Nederland vanwege de mediacode niet getoond. Toch is die foto nieuwswaardig, want er is veel onduidelijkheid over de gezondheidstoestand van Jorge Zorreguieta. Het feit dat hij weer op de been is na zijn opname in de kliniek vorige maand duidt er namelijk op dat hij na ten onrechte te zijn doodverklaard echt herstellende is.