In het land waar meer mensen Spaans spreken dan in Spanje is de website van het Witte Huis niet meer beschikbaar in die taal. Donald Trump had in zijn campagne al meerdere keren kritiek geuit op het gebruik van de Spaanse taal in de VS en voegt gelijk de daad bij het woord.

In de VS spreken ruim 55 miljoen mensen Spaans en iets minder dan de helft daarvan beheerst het Engels matig tot helemaal niet. Dat geldt vooral voor de vele illegale immigranten die Trump het liefst het land uit zou sturen.

Een paar maanden voor het aantreden van Barack Obama werd een Spaanstalige versie van de website van het Witte Huis in het leven geroepen om de vele latino’s in de VS beter te kunnen bereiken.

Die site is onmiddellijk gesloten nu Trump aan de macht is. Ook heeft hij bevolen het Twitter-account @LaCasaBlanca en de Spaanstalige Facebook-pagina die hij van de regering-Obama overgedragen heeft gekregen te sluiten.

Nu is het maar afwachten of hij de de factuur voor de muur langs de grens met Mexico wél in het Spaans gaat sturen om er maar zeker van te zijn dat die wordt betaald.