In een korte campagnevideo vlak voor de lokale verkiezingen van zondag in Ecuador gebruikt president Correa al zijn charisma en speelt hij in op de trots van de Ecuadoranen. “De laatste zeven jaar waren fantastisch en daar staan we om bekend over de hele wereld. Niet alleen vanwege ons voetbalelftal of de fabuleuze Galápagos, maar vooral ook om onze burgerlijke revolutie: het wonder van Ecuador!”

Kiesraad CNE heeft Correa gevraagd zijn wekelijkse toespraak op zaterdagochtend temidden van het volk deze keer over te slaan, omdat de campagne officieel is afgesloten in de nacht van donderdag op vrijdag.

Maar de president wil daar niks van weten en zal morgen het land toespreken vanaf het grote plein in het historische centrum van de hoofdstad Quito, waar de verkiezingen heel spannend gaan worden.

Ley Seca
Tot de stembussen zondag sluiten is het hele land weer drooggelegd. Omdat we een nuchtere keuze moeten maken is het de komende dagen overal verboden drank te kopen en te consumeren, de beruchte Ley Seca.

Image

President Correa en alle kandidaten van regeringspartij Allianza País hopen zondagavond weer te kunnen proosten op een nieuwe verkiezingsoverwinning.