En nu ben ik ineens journalist in Ecuador! Na hele heftige afscheidsweken in Nederland en twee drukke regelweken vanuit ons angstaanjagende lege huis hier in Cuenca, is het nu tijd om mijn blik weer verder te werpen dan huis-tuin-en-keuken-activiteiten.

Ons inmiddels redelijk ingerichte huis

Inmiddels is ons huis al wel aardig ingericht

Vanaf nu hou ik iedereen via deze blog op de hoogte van de persoonlijke belevenissen van een echte Hollander in Latijns Amerika én van belangrijk en opvallend nieuws in de regio. Op dit moment bijvoorbeeld over de gezondheidstoestand van Hugo Chávez en de vuurspuwende vulkaan Tungurahua in centraal Ecuador.

Spectaculair beeld van de vuurspuwende vulkaan Tungurahua

De vuurspuwende vulkaan Tungurahua ligt vlakbij het bekende toeristenplaatsje Baños

Andere dossiers die ik intensief volg zijn de vredesonderhandelingen tussen de FARC en de Colombiaanse regering, de campagne in Ecuador voor de presidentsverkiezingen in februari 2013 en de (snelle) economische ontwikkelingen in de regio.