Na vier overwinningen op rij gaat Ecuador tot ieders verrassing aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. Gisteravond werd Venezuela eenvoudig met 1-3 verslagen.

Felipao

Sinds ik drie jaar geleden in Ecuador ben komen wonen, heb ik mensen nog nooit zo enthousiast gezien voor het nationale voetbalteam. Overal gele shirtjes op straat en werkelijk iedereen heeft het erover. Veel meer dan tijdens het WK in Brazilië vorig jaar of tijdens de afgelopen Copa América.

Ecuador speelde gisteravond een hele aardige partij tegen Venezuela, maar had de uitoverwinning toch vooral te danken aan de blunderende verdediging van de tegenstander.

Door goals van Fidel Martínez en Jeferson Montero stond Ecuador binnen 22 minuten al met 0-2 voor. In de tweede helft zorgde Felipe Caicedo voor het derde doelpunt, waarna Josef Martínez nog iets terug kon doen voor Venezuela.

Na eerdere overwinningen uit tegen Argentinië (0-2) en thuis tegen Bolivia (2-0) en Uruguay (2-1) heeft Ecuador nu het volle pond gehaald uit de eerste vier wedstrijden en is het goed op weg zich te kwalificeren voor het WK in Rusland van 2018

Argentinië verslaat Colombia
De moeizaam aan deze kwalificatie begonnen WK-finalist Argentinië boekte een belangrijke overwinning in Colombia. Dankzij een doelpunt van Lucas Biglia pakte de Argentijnen voor het eerst drie punten.

Argentinie colombia

Messi, Tévez en Agüero ontbreken bij Argentinië en de blauw-witten pakte maar één punt uit de eerste twee wedstrijden. Maar na het 1-1 gelijkspel tegen aartsrivaal Brazilië vrijdag en de winst nu op Colombia staan de Argentijnen er weer iets beter voor.

Van de tien Zuid-Amerikaanse landen plaatsen de eerste vier zich rechtstreeks voor het WK en de nummer vijf moet intercontinentale play-offs spelen tegen waarschijnlijk of Australië of Nieuw-Zeeland.

Andere uitslagen
Uruguay – Chili 3-0
Brazilie – Peru 3-0
Paraguay – Bolivia 2-1

De stand
1. Ecuador 4-12
2. Uruguay 4-9
3. Brazilië 4-7
4. Paraguay 4-7
5. Chili 4-7
6. Argentinië 4-5
7. Colombia 4-4
8. Bolivia 4-3
9. Peru 4-3
10. Venezuela 4-0