“Al die spelers moeten de gevangenis in totdat ze al het geld wat ze hebben verdiend hebben terugbetaald.” Mijn van tevoren toch al sceptische schoonvader had geen goed woord over voor Ecuador na het 2-1 verlies in de allerlaatste minuut tegen Zwitserland. “Ik koop graag de tickets voor hun terugreis als ze nu onmiddellijk naar huis komen.”

Late tegengoal

Ondanks de voorsprong voor Ecuador in de eerste helft had ‘La Tri’ geen moment de controle over de wedstrijd. “Vooral het middenveld speelde zwak en de allerzwakste bleek Antonio Valencia van Manchester United te zijn”, concludeert de krant El Comercio.

“Dit is geen voetbal, ik schaam me kapot”
Met hun opportunistisch spel creëerden ze wel de nodige kansen, maar was het ook bij elke Zwitserse aanval billen knijpen. “Dit is geen voetbal, ik schaam me kapot!”, zei mijn schoonvader dan ook meerdere keren tijdens de wedstrijd.

Omdat Zwitserland ook heel matig speelde bleef er tot het allerlaatst zicht op een gelijkspel of zelfs de overwinning, want de kans die werd verprutst vlak voor de dodelijke tegenstoot van de Zwitsers mocht er zijn.

“In 15 seconden tijd hadden we de mogelijkheid om te winnen en eindigden we met een nederlaag”, zei verdediger Frickson Erazo na afloop dan ook terecht. Hij was overigens de enige speler die in de mixed-zone wilde reageren, de andere spelers waren te teleurgesteld.

Teleurstelling

Bondscoach Rueda: “Puinhoop achterin”
Na dit verlies wordt het een hels karwei voor ‘La Tri’ om zich nog te kwalificeren voor de volgende ronde, want zowel van Honduras als Frankrijk moet nu gewonnen worden. En het liefst met een beetje ruime cijfers.

“We misten de organisatie die juist kenmerkend voor ons was, we zijn ten onder gegaan aan onze opwinding. Zwitserland profiteerde met een prachtige counter van de puinhoop achterin bij ons”, reageerde de teleurgestelde bondscoach Reinaldo Rueda na afloop van de wedstrijd.

Creativiteit op de social media
En vooraf was er nog wel zoveel bravoure in Ecuador. Ook op de sociale media waarin de Zwitsers gewezen werden op het feit dat de cacao voor hun befaamde chocola toch echt afkomstig is uit Ecuador.

foto 1 (3)

En ook met het geheime wapen Julian Assange, die al bijna twee jaar in de Ecuadoraanse ambassade in Londen verblijft.

foto 2 (3)